Design Thinking MeetUp Katowice #6

Design Thinking Meetup Katowice to seria spotkań, w ramach których przy kawie/herbacie/piwie mamy okazję poznać ciekawe przykłady pracy zgodnie z metodyką Design Thinking.

Szóste spotkanie odbywa się w ramach ogólnopolskiego wydarzenia Design Thinking Week 2017, stąd w trakcie wystąpień i podczas dyskusji będziemy skupiać się wokół tematu przewodniego DT Week, którym jest ZAUFANIE. Ponadto tym razem mamy aż czterech prelegentów.

Zapraszamy również na warsztaty, które odbędą się w terminie 9-10.05.2017 na Uniwersytecie Ekonomicznych w Katowicach – szczegóły można znaleźć na stronie Fundacji. Formularz rekrutacyjny na warsztaty będzie dostępny do 3 maja, stąd zachęcamy do szybkiej rejestracji – liczba miejsc ograniczona.

Design Thinking MeetUp Katowice #6

Wtorek, 9.05.2017 Królestwo, Rondo im. gen. Jerzego Ziętka 1, Katowice

17.00 Zajmowanie miejsc, zamawianie kawy/herbaty/piwa itp.
17.10 Powitanie
17.20 Maria Skołożyńska – Fundacja Polskie Centrum Pomocy Międzynarodowej
17.40 Mateusz Góra – Fundacja na rzecz Inteligentnego Rozwoju
18.00 Krótka przerwa – zamawianie kawy/herbaty/piwa itp.
18.10 Katarzyna Bargieł – Politechnika Warszawska/ Fundacja na rzecz Inteligentnego Rozwoju
18.30 Witold Załęski
18.50 Scena dla uczestników
19.00 Sprawdzanie kto przyszedł na MeetUp i dyskusje przy stolikach

Miejsce: Królestwo Rondo im. gen. Jerzego Ziętka 1, 40-001 Katowice

Wstęp jest bezpłatny – w związku z limitem miejsc konieczna będzie wcześniejsza rejestracja na Design Thinking MeetUp Katowice #6! Rekrutacja odbywa się poprzez formularz, który jest dostępny poniżej.

Zachęcamy do szybkiej rejestracji na Design Thinking MeetUp Katowice #6 – liczba miejsc ograniczona.

Design Thinking MeetUp Katowice #6 jest wydarzeniem w ramach Design Thinking Week 2017.

Logo_DTW_15

Design Thinking (myślenie projektowe) zgodnie z definicją to metoda rozwiązywania problemów. Jest to proces, który łączy w sobie kreatywność i innowacyjność, skupiając się na potrzebach przyszłych użytkowników lub klientów. Powstaje w ten sposób praktyczne rozwiązanie, które jest atrakcyjne, bo skoncentrowane na człowieku. Sam proces Design Thinking porządkuje w kolejnych krokach narzędzia, które można wykorzystać do stworzenia genialnych rozwiązań. Następujące po sobie działania to:

• Odkryj
  • Definiuj