Design Thinking MeetUp Katowice #4

Design Thinking Meetup Katowice #4 to luźna atmosfera, inspirujący prelegenci i ciekawe dyskusje – kolejna okazja w Katowicach, żeby uczestniczyć w wieczornym spotkaniu na temat projektowania produktów i usług skoncentrowanych na użytkowniku.

Środa 12.10.2016
17.00 Zajmowanie miejsc, zamawianie kawy/herbaty/piwa itp.
17.10 Powitanie
17.20 Ula Szewd – Jak design thinking rozwija firmę
17.50 Krótka przerwa
18.00 Michał Kozik grupa KMK – 4 metodyki i 20 narzędzi – case study jednego projektu
18.30 Krótka przerwa
18.40 Sesja Pecha Kucha
19.10 Rozgrzewka przed dyskusjami
19.20 Dyskusje przy stolikach

Miejsce: Królestwo Rondo im. gen. Jerzego Ziętka 1, 40-001 Katowice

Wstęp jest bezpłatny – w związku z limitem miejsc konieczna będzie wcześniejsza rejestracja na Design Thinking MeetUp Katowice #4! Rekrutacja rozpocznie się o 20:00 6.X.2016 (czwartek) poprzez formularz który będzie dostępny poniżej.

14580596_10206270247709610_1026683512_n

Ula Szwed – Współzałożycielka Studia Ilustratorsko – Projektowego DINKSY. Działające w ciekawej formule organizacyjnej /spółdzielnia/ tworzone przez grupę pięciu kobiet studio funkcjonuje poza głównymi ośrodkami projektowymi w Polsce – w Cieszynie. Na południu Polski, w przemiłym otoczeniu przyrody powstają identyfikacje wizualne marek i produktów, ilustracje, infografiki, storyboardy. DINKSY specjalizują się w wizualizowaniu danych, procesów, instrukcji, visual thinking oraz sketchnoting podczas konferencji, prezentacji, szkoleń.

14620157_10206270293030743_333800509_n

Michał Kozik – dyrektor kreatywny i architekt w grupie KMK – katowickim interdyscyplinarnym studio projektowym / software house. Z wykształcenia architekt i urbanista (Politechnika Śląska w Gliwicach), a także absolwent Zarządzania Projektami (UE w Krakowie), User Experience Design (SWPS w Katowicach), studiował projektowania produktu (UBI, Covilha, Portugalia). Certyfikowany Project Manager metodyki PRINCE2 oraz SCRUM MASTER. Laureat i finalista konkursów architektonicznych międzynarodowych i ogólnopolskich. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in w UNStudio w Amsterdamie. Do maja 2013r. współtworzył musk collective design. Prezes Zarządu Fundacji Dobra Strona udostępniającej instytucjom publicznym know-how dotyczący tworzenia stron i serwisów www. Wykładowca na katowickiej ASP. Wykonywał projekty m.in. dla Credit Agricole (UX i grafika systemu bankowości), Coca-Coli (aplikacje mobilne), ING Services (architektura wnętrz), BZWBK (projekt usługi).

Design Thinking (myślenie projektowe) zgodnie z definicją to metoda rozwiązywania problemów. Jest to proces, który łączy w sobie kreatywność i innowacyjność, skupiając się na potrzebach przyszłych użytkowników lub klientów. Powstaje w ten sposób praktyczne rozwiązanie, które jest atrakcyjne, bo skoncentrowane na człowieku. Sam proces Design Thinking porządkuje w kolejnych krokach narzędzia, które można wykorzystać do stworzenia genialnych rozwiązań. Następujące po sobie działania to:

• Odkryj
  • Definiuj