Webinaria podczas Design Thinking Week 2015

Poza wydarzeniami w 13 miastach Polski dotyczących Design Thinking Week 2015, organizatorzy dodatkowo przygotowali cały szereg aktywności online m.in. Webinaria!

ZAPLANOWANE ATRAKCJE:

2.11.2015 godz. 19:00

Otwarcie DTW 2015: czym jest Design Thinking i jak warto z niego korzystać?

Joanna Szustakiewicz, Lider Design Thinking Week 2015

• Webinarium wprowadzające i prezentujące historie sukcesu stosowania Design Thinking w biznesie, edukacji oraz w pracy społecznej. Oficjalnie otworzymy DT Week 2015 i opowiemy o tym co, jak i dlaczego będziecie mogli z nami przeżyć w tym roku!

Webinarium w języku polskim.

3.11.2015 godz. 19:00

Publikacja materiału o Service Design i Design Thinking wprowadzającego do inspirującej pracy projektowej z ludźmi i dla ludzi

4.11.2015 godz. 19:00

Empathy – the importance of user understanding, Clark Kellogg, University of California, Berkeley with the Berkeley Innovation Group

• Webinarium podkreślające istotę empatii i zrozumienia użytkownika dla przebiegu i wyniku procesu projektowego. Prelegenci przedstawią własne przykłady projektów realizowanych zgodnie z DT, aby przybliżyć celowość i najlepsze praktyki fazy empatii.

Webinarium w języku angielskim.

6.11.2015 godz. 19:00

What’s next? – the importance of DT results implementation, Clark Kellogg, University of California, Berkeley with the Berkeley Innovation Group

• Webinarium prezentujące najlepsze praktyki z zakresu oceny wyników pracy projektowej zgodnie z Design Thining, ich dalszego rozwoju i wdrażania. Celem prowadzących będzie zachęcenie uczestników DT Week 2015 do kontynuacji podjętych projektów, doskonalenia pomysłów i osobistego zaangażowania na rzecz wdrażania najlepszych rozwiązań. Trzymamy kciuki!

Będzie się działo – zapraszamy!

Szczegółowe informacje oraz rejestracja.

Design Thinking Week 2015 to ogólnopolski festiwal myślenia projektowego opartego na pracy warsztatowej, który będzie miał miejsce w 13 różnych miastach Polski w dniach od 2 do 8 listopada 2015 r. Podczas warsztatów interdyscyplinarne zespoły podejmą próbę rozwiązania wybranych problemów społeczności lokalnych i w praktyce poznają podstawy Design Thinking.

Organizatorzy

Webinaria podczas Design Thinking Week 2015