Podsumowanie Design Thinking Week Katowice 2017

W dniach 9-10 maja 2017 r. na Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach odbyły się warsztaty z projektowania produktów i usług odpowiadających na problemy użytkowników.

Podsumowanie Design Thinking Week Katowice 2017

Uczestnicy, którzy pochodzili z różnych branż i sektorów, posiadający różne motywacje, pracowali przez dwa dni nad znalezieniem rozwiązania, które miało odpowiedzieć na wyzwanie: „Jakie wsparcie w przyszłości mogą oferować studentom instytucje finansowe?” Cztery zespoły, które zostały utworzone podczas warsztatów przeszły przez wszystkie kroki procesu design thinking, wykorzystując takie narzędzia jak indywidualne wywiady pogłębione, persona, krzywe wartości czy storyboard. Kluczowe było przyjęcie perspektywy użytkownika i zaproponowanie w interdyscyplinarnych zespołach rozwiązań odpowiadających na realne potrzeby odbiorców. W wyniku dwudniowej pracy powstały cztery usługi, które nie tylko dotyczą wsparcia możliwego do realizacji przez instytucje finansowe, ale również są powiązane z zaufaniem społecznym, będącym hasłem przewodnim Design Thninking Week 2017.

Warsztaty zostały zorganizowane przez Fundację na rzecz Inteligentnego Rozwoju, przy współpracy Koła Naukowego Zarządzania MENEDŻER, które działa Uniwersytecie Ekonomicznym oraz pod patronatem firmy CODE Design. Poszczególne części spotkania prowadzili przedstawiciele Fundacji oraz CODE. Natomiast energii uczestnikom dodała restauracja włoska LEN ARTE.

Galeria Podsumowanie Design Thinking Week Katowice 2017

Prezentacja z Design Thinking Week Katowice 2017pobierz

Zapraszamy na wydarzenie wprowadzające do Design Thinking Week

Już w najbliższy czwartek tj. 27.04.2017 r.  o godzinie 15:20 zapraszamy na wydarzenie wprowadzające do Design Thinking Week.

Czytaj dalej Zapraszamy na wydarzenie wprowadzające do Design Thinking Week

Zapraszamy na Design Thinking MeetUp Katowice #6

Design Thinking Meetup Katowice #6 to luźna atmosfera, inspirujący prelegenci i ciekawe dyskusje – kolejna okazja w Katowicach, żeby uczestniczyć w wieczornym spotkaniu na temat projektowania produktów i usług skoncentrowanych na użytkowniku.

Czytaj dalej Zapraszamy na Design Thinking MeetUp Katowice #6

Zapraszamy na DESIGN THINKING WEEK 2017 w Katowicach

Rozpoczęła się rekrutacja na Design Thinking Week 2017 w Katowicach, czyli dwudniowe bezpłatne warsztaty DESIGN THINKING WEEK 2017 KATOWICE. Kreatywne projektowanie metodą Design Thinking produktów dla użytkowników. Czytaj dalej Zapraszamy na DESIGN THINKING WEEK 2017 w Katowicach

Zapytanie ofertowe nr 1/2017/RPO/I

W związku z realizacją projektu „Utworzenie nowych miejsc opieki nad dziećmi do lat 3, w tym opieki nad dziećmi z niepełnosprawnościami w Bajkowym Żłobku w Siemianowicach Śląskich” w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego ogłaszamy zapytanie ofertowe dotyczące Usług Trenera prowadzącego zajęcia z klockami LEGO.

Termin składania ofert: nie później niż do 16.03.2017 r. do godziny 12:00.

Wszelkie szczegóły zostały zawarte w załączonym zapytaniu ofertowym nr 1/2017/RPO/I

Załączniki:

Zwracamy uwagę, że o udzielnie zamówienia mogą ubiegać się jedynie Wykonawcy, którzy wypełnioną i podpiszą formularz ofertowy, sporządzony  w języku polskim, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do zapytania ofertowego.

Zapraszamy do składania ofert.

Wynik zapytania (dodano 17.03.2017)

W ramach przeprowadzonego Zapytania ofertowego nr 1/2017/RPO/I informuje, że najkorzystniejszą ofertę złożyła Ewelina Lazar.

Zapraszamy na Design Thinking MeetUp Katowice #5

Design Thinking Meetup Katowice #5 to inspirujący prelegenci, luźna atmosfera i ciekawe dyskusje – kolejna okazja w Katowicach, żeby uczestniczyć w wieczornym spotkaniu na temat projektowania produktów i usług skoncentrowanych na użytkowniku.

Sobota 11.02.2017
17.00 Zajmowanie miejsc, zamawianie kawy/herbaty/piwa itp.
17.10 Powitanie
17.20 dr Patrycja Rudnicka – Projektowanie i wartości
17.50 Krótka przerwa
18.00 Grzegorz Dymek – Zaprojektuj swój biznes
18.30 Krótka przerwa
18.40 Scena dla uczestników
19.10 Rozgrzewka przed dyskusjami
19.20 Sprawdzanie kto przyszedł na MeetUp i dyskusje przy stolikach

Miejsce

Królestwo Rondo im. gen. Jerzego Ziętka 1, 40-001 Katowice

Wstęp jest bezpłatny – w związku z limitem miejsc konieczna będzie wcześniejsza rejestracja na Design Thinking MeetUp Katowice #5! Rekrutacja odbywa się poprzez formularz, który jest dostępny na stronie internetowej Fundacji na Rzecz Inteligentnego Rozwoju.

Lokalny Plan Rewitalizacji Miasta Żywca

Prezes Zarządu Fundacji na rzecz Inteligentnego Rozwoju – Mateusz Góra podczas spotkania otwierającego prace nad Lokalnym Programem Rewitalizacji dla Miasta Żywca do roku 2022 dzielił się doświadczeniami Fundacji z pracy z seniorami.

Czytaj dalej Lokalny Plan Rewitalizacji Miasta Żywca

Zapraszamy na Design Thinking MeetUp Katowice #4

Design Thinking Meetup Katowice #4 to luźna atmosfera, inspirujący prelegenci i ciekawe dyskusje – kolejna okazja w Katowicach, żeby uczestniczyć w wieczornym spotkaniu na temat projektowania produktów i usług skoncentrowanych na użytkowniku.

Środa 12.10.2016
17.00 Zajmowanie miejsc, zamawianie kawy/herbaty/piwa itp.
17.10 Powitanie
17.20 Ula Szewd – Jak design thinking rozwija firmę
17.50 Krótka przerwa
18.00 Michał Kozik grupa KMK – 4 metodyki i 20 narzędzi – case study jednego projektu
18.30 Krótka przerwa
18.40 Sesja Pecha Kucha
19.10 Rozgrzewka przed dyskusjami
19.20 Dyskusje przy stolikach

Wstęp jest bezpłatny – w związku z limitem miejsc konieczna będzie wcześniejsza rejestracja na Design Thinking MeetUp Katowice #4! Rekrutacja rozpocznie się o 20:00 6.X.2016 (czwartek) poprzez formularz który będzie dostępny na stronie internetowej Fundacji na Rzecz Inteligentnego Rozwoju.

Podczas  POLISHOPA Design Thinking Conference Bydgoszcz 2016 organizatorzy konkursu ogłosili, iż nasza Fundacja wygrała POLISHOPA Honeycombs Award 2016 w kategorii PROJEKT SPOŁECZNY za wykorzystanie metodyki design thinking w projekcie  Seniorzy na Tauzenie pełni inicjatyw! Oddolne kształtowanie polityki publicznej przez seniorów z Osiedla Tysiąclecie z wykorzystaniem metodyki Design Thinking, który zrealizowaliśmy w 2015 roku dzięki dofinansowaniu z  Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014 – 2020 (ASOS). Czytaj dalej Fundacja na rzecz Inteligentnego Rozwoju wygrała POLISHOPA Honeycombs Award 2016

Będziemy tworzyć Klub Aktywnego Seniora na Osiedlu Tysiąclecia w Katowicach!

Fundacja na rzecz Inteligentnego Rozwoju otrzyma wsparcie z Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej na stworzenie Klubu Aktywnego Seniora na Osiedlu Tysiąclecia w Katowicach w ramach Rządowego Programu na Rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych Na Lata 2014-2020 – 4 Priorytet.

Czytaj dalej Będziemy tworzyć Klub Aktywnego Seniora na Osiedlu Tysiąclecia w Katowicach!